JBR Autoservice JBR Autoservice JBR Autoservice

JBR Autoservice BV nieuws items.

Airco: ook belangrijk in de winter

17-01-2018 om 00:00:00 uur

De lucht uit de airco is veel droger dan die uit de blower. Dat maakt dat de airco ideaal is om beslagen ruiten te ontwasemen. Als u bang bent dat u voor schone ruiten in een ijskoude auto moet zitten: wees gerust, u kunt de airco gebruiken in combinatie met de verwarming.De lucht is dan droog en warm.

Langere levensduur

Regelmatig gebruik van de airco voorkomt lekkages en draagt bij aan de levensduur van het systeem. Een lekkende airco is een kwalijke zaak, zowel voor uw portemonnee als voor het milieu, vanwege de HFK gassen die bijdragen aan het broeikaseffect. Door de airconditioning regelmatig te gebruiken, draagt u dus zelf bij aan de conditie van de airco. Daarnaast is het belangrijk om het systeem regelmatig te controleren, reinigen en zo nodig bijvullen door een erkende monteur. Neem hiervoor contact met ons op. 

Onderhoudstips Airco-installatie

  • Zet de airco pas enkele minuten na het starten van de motor aan. Dit bespaart brandstof en zorgt voor minder slijtage aan het systeem.
  • Schakel de airco ongeveer twee minuten voordat u de motor uitzet alvast uit. Dit voorkomt condens en schimmelvorming en daarmee de kans op nare luchtjes in de auto.
  • Verwijder bladeren en ander vuil uit de rand onder de ruitenwissers. Dat voorkomt vocht in het ventilatiesysteem van de auto.
  • In het instructieboekje van uw auto staat beschreven hoe u optimaal gebruik kunt maken van het aircosysteem in uw auto. Lees dit dus aandachtig door.
  • Laat uw airco installatie minstens een keer per jaar controleren en regelmatig onderhouden.

ga terug