JBR Autoservice JBR Autoservice JBR Autoservice

JBR Autoservice BV nieuws items.

Jaarlijks 20.000 kentekenplaten gestolen. Voorkom diefstal, laat uw kentekenplaten vast zetten

16-01-2018 om 00:00:00 uur

De verloren of gestolen platen worden bevestigd op de auto van een crimineel, waarna hij of zij bijvoorbeeld een verkeers overtreding begaat of tankt zonder te betalen. De politie trekt het kenteken na en komt uit bij de pechvogel die zijn kentekenplaten kwijt is. Aan hem de taak om te bewijzen dat de overtreding niet door hem of haar begaan is.

Goed vastzetten

In veel gevallen is de kentekenplaat op een voertuig bevestigd door middel van een kunststofhouder. De plaat is hier eenvoudig met de hand uit te verwijderen en kan door een tikje van een trekhaak op een parkeerplaats al loskomen. Door de kentekenplaten met speciale schroeven of een popnagel te bevestigen, kunnen uw platen alleen verwijderd worden met behulp van speciaal gereedschap. Wij helpen u graag met het vastzetten van uw kentekenplaten.

Kentekenplaat kwijt?

  • Doe aangifte bij de politie. Mocht uw kentekenplaat opduiken bij een misdrijf, dan is het makkelijker om uw onschuld te bewijzen als u aangifte heeft gedaan.
  • Vraag zo snel mogelijk nieuwe kentekenplaten aan. Rijdt u zonder kentekenplaten, dan begaat u een overtreding en riskeert u een bekeuring.
  • Zorg dat uw nieuwe kentekenplaten goed bevestigd zijn.

ga terug