JBR Autoservice JBR Autoservice JBR Autoservice

JBR Autoservice BV nieuws items.

Rijden met winterbanden

17-01-2018 om 00:00:00 uur

Merkbaar veiliger vanaf 7 graden boven nul.

Winterbanden hebben meer grip op de weg dan normale zomerbanden, omdat ze een stuk soepeler zijn. Niet alleen beinvloed dit het rijcomfort, ook is het veel veiliger. Een auto met winterbanden ligt al veel steviger op de weg wanneer de temperatuur onder de 7 graden celcius daalt. Zeker bij sneeuw en ijs is het verschil echt merkbaar, vooral wat betreft de veiligheid. Op een besneeuwde weg heeft een auto met winterbanden een remweg van gemiddeld 30 meter, terwijl een auto met normale banden de remweg verdubbeld tot gemiddeld 60 meter. Winterbanden zijn ook minder duur dan u denkt. Uw normale banden gaan gemiddeld tweemaal zo lang mee, omdat u ze verwisselt in de winter.

Voorkom boetes en ongelukken.

In een aantal landen met een winters klimaat zijn winterbanden verplicht en riskeert u dus een boete wanneer u niet aan de eisen voldoet. In Finland en Oostenrijk geldt deze verplichting in bepaalde winterperiodes. Maar ook dichter bij huis zijn de eisen aangescherpt: zodra u de Duitse grens overgaat moet u winterbanden hebben als de weersomstandigheden hier om vragen. In Frankrijk, Italie of Zwitserland kunnen winterbanden op sommige bergwegen verplicht zijn of kunnen zomerbanden in winterse omstandigheden leiden tot aansprakelijkheid voor ongevallen en strafrechtelijke gevolgen hebben. Iets waar u tijdens de vakantie echt niet op zit te wachten. Gaat u echt de bergen in? Laat u zich dan ook informeren over sneeuwkettingen.

Advies.

Wilt u graag geadviseerd worden over de mogelijkheden op het gebied van winterbanden of andere winteruitrustingen? Wij zijn u graag van dienst.

ga terug